3 sfaturi importante pentru reclamele Facebook!

deAdSymphony

3 sfaturi importante pentru reclamele Facebook!

Toate brand-urile trebuie sa fie prezente pe Facebook

Suna ca un fel de dicton, insa asa este. Facebook este cea mai mare retea sociala din lume, cel putin din punct de vedere al numarului de utilizatori, iar pentru un brand, oricare ar fi el si din orice nisa ar face parte, asta inseamna cel mai mare „hub” de posibili clienti. Si Facebook stie asta, de aceea creeaza anual zeci de tactici prin care sa determine advertiserii sa cheltuie bani pentru a ajunge la acesti utilizatori.

Principalele 3 elemente pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vrei sa rulezi reclame pe Facebook:

Organizarea campaniilor

Inainte de a incepe o campanie Facebook, este foarte important sa stabilim obiectivele acesteia, ce dorim sa tintim, la ce clienti vrem sa ajungem si care sunt rezultatele pe care le dorim. Prima intrebare pe care ar trebui sa si-o puna un advertiser, atunci cand are in vedere setarea unei campanii, „Ce doresc de la aceasta campanie? Brand awarness, vanzari, lead-uri, impresii si trafic pe site-ul web sau pagina de Facebook?” In functie de raspunsurile la aceaste intrebari se va defini obiectivul campaniei, astfel se pot seta si kpi-urile, distribui bugetul si construi structura organizatorica a campaniei.

Structura Ad Set-urilor

Structura Ad Set-urilor din Facebook Ads este divizata in mai multe componente, printre care cel mai important de avut in vedere, totodata cel mai sensibil fiind Audientele. Este foarte important ca audientele sa fie setate in functie de obiective si filtrate in functie de traficul pe site, traficul pe anumite categorii ale site-ului, traficul pe pagina de facebook, like-urile avute pe pagina si interesele, caracteristicile publicului vizat. Deasemnea, foarte important este ca Ad Set-urile sa aiba vizualuri diferite in functie de audienta aleasa si ca audientele sa se excluda intre ele, astfel pentru o eficienta crescuta a livrarii si consumarii bugetului.

Testare A/B

Pentru a ne asigura ca ad-urile sunt create corespunzator obiectivelor campaniei, este foarte important sa rulam in paralel, pe toata durata desfasurarii campaniei, punctual, creatii diferite pe acelesi audiente, astfel incat sa putem masura performantele mai bune si sa putem face modificari instant pentru a imbunatatii rezultatele in timp real. Deasemnea, se pot face testari A/B si intre grupuri de reclame, schimband vizualurile de la un tip de ad la altul. Pentru testare se foloseste de regula nu mai mult de 10% din buget, pe masura ce rezultatele testelor impun modificari in ad-uri, acestea se fac pe principiul scalarii, mutand bugetul dintr-un ad in altul treptat.

 

Despre autor

AdSymphony administrator

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.