Content Marketing: trenduri de urmărit în 2024

Te așteptăm la o cafea pentru a discuta despre proiectul tău!

Content Marketing: trenduri de urmărit în 2024

În 2024, marketingul de conținut va continua să evolueze, adaptându-se la schimbările tehnologice și la preferințele consumatorilor. Iată câteva tendințe cheie care vor defini peisajul marketingului de conținut în acest an:

Superputerea inteligenței artificiale este personalizarea în 2024

Idei precum personalizarea fiecărui email trimis listei de 10.000 de abonați pot fi realizate cu ajutorul A.I. Inteligența artificială poate oferi ultra personalizarea conținutului în 2024. 

Anul acesta vom observa un dialog mai aplicat al echipelor de creație cu inteligența artificială. De la generarea automată de conținut la personalizarea avansată, echipele de creație reprezintă puntea dintre creativitatea umană și puterea inteligenței artificiale. De asemenea, în 2024, vom vedea echipe dedicate testării instrumentelor AI și aplicării acestora în moduri creative.

Personalizarea primei pagini a website-ului pentru fiecare vizitator

În 2024, se preconizează că personalizarea avansată a paginilor de pornire a website-urilor va deveni o practică din ce în ce mai răspândită.

Această evoluție va fi facilitată de progresele continue în inteligența artificială și analiza datelor, permițând site-urilor web să ofere vizitatorilor o experiență mai relevantă și personalizată încă de la prima lor interacțiune.

În 2024, veți putea prezenta vizitatorilor site-ului web o versiune personalizată a paginii de pornire, la fel ca pe YouTube.

Search pe Social Media

Din ce în ce mai mulți utilizatori se vor îndrepta către social media pentru răspunsuri la întrebările lor. Această tendință este observată mai ales în rândul celor tineri. 57% din Generația Z declară că preferă TikTok mai mult decât Google ca motor de căutare. 

TikTok preia conducerea acestei tendințe cu instrumentul Keyword Insights pentru cercetarea cuvintelor cheie. Platforma se poziționează, de asemenea, ca un centru de căutare unic, testând rezultatele Wikipedia și link-urile de căutare Google în feed-ul său. Și Instagram are o funcție de căutare robustă. 

Companiile vor trebui să se adapteze la algoritmii din ce în ce mai inteligenți ai platformelor sociale.  În 2024, conținutul social media trebuie optimizat pentru descoperire. Aceasta implică utilizarea cuvintelor-cheie relevante, tag-urilor și a altor strategii de optimizare a conținutului pentru a îmbunătăți vizibilitatea în fluxuri și în căutările interne ale platformelor sociale.

Cererea de conținut video continuă să crească

Conținutul video rămâne un instrument puternic în marketingul de conținut, iar în 2024 vom vedea o creștere a cererii pentru conținut video: mai multe funcții, mai multe formate și mai multe videoclipuri pe platforme care, în mod tradițional, erau axate pe text.

În 2024 o să vedem mai multe videoclipuri pe LinkedIn, mai ales că un videoclip are de 20 de ori mai multe șanse de a fi partajat decât o postare text. Însă, pe LinkedIn nu vom vedea videoclipuri cu pisici amuzante. Recentele modificări ale algoritmului platformei au fost realizate pentru a prioritiza „cunoștințele și sfaturile” în detrimentul conținutului personal.

Pentru vizionarea videoclipurilor lungi și foarte lungi, YouTube rămâne platforma preferată, însă videoclipurile cu durate medii vor fi la mare căutare și pe celelalte platforme. 

Mai multe detalii despre tendințele în social media în 2024, inclusiv despre conținutul video, aici.

Angajații devin ambasadori ai brandului 

Atunci când este publicat pe un cont personal, conținutul de pe LinkedIn obține, de regulă, mai mult engagement, decât atunci când este publicat pe contul brandului. Este de așteptat ca anul acesta să observăm oameni care ies din umbra brandului pentru a se conecta într-un mod mai personal cu clienții. Conexiunea autentică, ca parte din strategia de marketing de conținut, va fi vizibilă cu siguranță și pe LinkedIn anul acesta. 

Elemente de marketing old school eficiente și în 2024 

Câteva elemente de bază ale marketingului de conținut vor reveni anul acesta. Există trei strategii de conținut „old school” despre care se crede că vor fi în forță în 2024:

Canale proprii

În ciuda evoluției platformelor sociale și a altor canale de distribuție a conținutului, canalele proprii fac parte din strategia de bază. Construirea și menținerea unui blog sau a unei pagini web cu conținut relevant și de calitate oferă control sporit asupra comunicării și interacțiunilor cu audiența. Actualizarea constantă a conținutului pe platforma proprie contribuie la creșterea credibilității și autorității în domeniu.

Grupuri de subiecte

Această strategie se axează pe organizarea conținutului în jurul unor subiecte principale și crearea unor interconexiuni solide între conținutul central și paginile secundare pentru a optimiza SEO și a oferi o experiență completă utilizatorilor. Această abordare îmbunătățește vizibilitatea pe motoarele de căutare, consolidează expertiza în domeniu și ajută la ghidarea vizitatorilor către mai multe resurse relevante.

Cercetare originală

Investiția în documentare, cercetare originală și crearea de conținut bazat pe aceasta oferă oportunitatea de a deveni o resursă de încredere în domeniul vizat. Studiile, rapoartele sau analizele originale atrag atenția și demonstrează expertiza într-un mod care poate diferenția conținutul creat. Distribuirea rezultatelor cercetărilor pe diverse canale consolidează reputația și oferă audienței o perspectivă valoroasă.

Pe măsură ce companiile își adaptează abordările de marketing de conținut pentru a rămâne relevante, integrarea în tendințele emergente din social media devine o necesitate strategică. De aceea, conținutul autentic, dezvoltat cu grijă în cadrul unei strategii de marketing bine concepute își va găsi rapid locul în mediul online.

Citește și despre tendințe în social media în 2024. În 2024, adaptarea și viteza sunt cuvinte cheie pentru a rămâne în fruntea jocului într-un mediu digital în continuă schimbare.

CONTACTEAZĂ-NE

Te așteptăm la o cafea pentru a discuta despre proiectul tău!

PORTOFOLIU

Vezi cele mai recente proiecte ale noastre de Newslettere