Importanța web hosting-ului din punct de vedere SEO

Te așteptăm la o cafea pentru a discuta despre proiectul tău!

Importanța web hosting-ului din punct de vedere SEO

Web hosting-ul este un serviciu online care îți permite să îți publici site-ul sau aplicația web pe internet. Reprezintă, de fapt, închirierea unui spațiu sau a unui server unde îți poți stoca fișierele necesare pentru buna funcționare a website-ului tău. Atunci când decizi să îți faci un site, ai nevoie de un furnizor de web hosting care să îți pună la dispoziție acel spațiu. Trebuie să alegi un plan de hosting adaptat nevoilor tale. Această alegere te va ajuta să crești în ranking și să capeți audiența dorită. Dacă vrei ca Google să te ajute ca site-ul tău să iasă în evidență, trebuie să te acorzi atenție web hosting-ului, deoarece îți va îmbunătăți performanțele SEO. Astfel, o companie potrivită de web hosting îți poate asigura un nivel ridicat de trafic pe site-ul tău.

De ce e important să optezi pentru web hosting SEO-friendly

Atunci când trebuie să optezi pentru servicii de web hosting, e important să ai în vedere că acesta trebuie să fie SEO-friendly. Iată de ce trebuie să ții cont când trebuie să alegi furnizorul serviciului de web hosting:

  • Viteza bună a site-ului

Userii pun un accent puternic pe viteza cu care se încarcă un site. Este important ca un site să se încarce în maximum două secunde, astfel încât cei interesați să nu abandoneze intenția de a-l vizita. Mai mult decât atât, un website care nu se încarcă rapid nu se va regăsi niciodată în topul rezultatelor de căutare, deoarece nici userii și nici Google nu îi vor oferi acest avantaj.

  • Timp de funcționare de 99.9%

Atunci când alegi providerul de web hosting, trebuie să ții cont ca timpul de funcționare oferit (uptime) să nu fie mai mic de 99.9%. De ce este important timpul de funcționare? Un uptime ridicat va semnaliza problemele cu care se confruntă serverul ce îți găzduiește site-ul. Când motoarele de căutare îți vizitează site-ul în intervalul de nefuncționare (downtime), ele detectează această problemă și se vor îndrepta către site-ul următor. Iar dacă acest lucru se întâmplă frecvent, site-ul tău nu va fi considerat fiabil, ceea ce va duce la o scădere a ranking-ului. De aceea, această componentă este foarte importantă din punct de vedere SEO.

Optimizarea site-ului prin intermediul providerilor de web hosting

Un serviciu de web hosting performant îți va oferi și câteva instrumente care te vor ajuta să îți optimizezi site-ul. Acestea îți scanează conținutul site-ului, iar informația este comparată cu aspectele care îți influențează website-ul din punct de vedere SEO. Apoi, tool-urile respective vor sugera strategii prin care să obții un ranking mai bun în motoarele de căutare. Aceste instrumente SEO puse la dispoziție de furnizorii de web hosting vor analiza, de asemenea, structura website-ului tău pentru a evalua dacă va fi „înțeles“ de motoarele de căutare. Mai departe, aceste tool-uri SEO îți vor trimite site-ul către motoarele de căutare, iar în momentul în care acesta este listat, poți folosi tool-urile SEO pentru a compara ranking-urile pe diferite motoare de căutare, în funcție de anumite cuvinte cheie.

Tipuri de web hosting

Există mai multe tipuri de web hosting:

  • Shared hosting – hosting împărțit
  • VPS hosting – găzduire pe server privat
  • Server dedicat pentru hosting
  • Găzduire web în cloud

Dacă optezi pentru web hosting de tip shared, cheltuielile pentru găzduirea site-ului vor fi mai mici decât atunci când alegi alt tip de web hosting. Prin shared hosting, website-ul tău împarte același server și resurse cu multe alte site-uri. Este un serviciu potrivit pentru site-urile care nu au trafic mare, dar în momentele în care va exista un număr mare de vizitatori pe site, website-urile vor avea probleme de încărcare.

Hosting-ul VPS, pe server privat, presupune, de asemenea, un server comun, dar acesta va deservi mult mai puține website-uri. Serverul principal este divizat în mai multe servere virtuale, care pot fi personalizate în funcție de nevoile fiecărui website.

Serverele dedicate sunt considerate cea mai bună alegere pentru web hosting. Prin acest tip de web hosting, ai la dispoziție un server dedicat doar site-ului tău, ceea ce îți va aduce o serie de avantaje cum ar fi o viteză de încărcare și un timp de funcționare mai mari. Serverul dedicat este, totodată, și cel mai scump tip de web hosting.

Găzduirea web în cloud este o versiune hibrid a web hosting-ului VPS, dar mai rentabilă decât acesta. Vei avea la dispoziție mai multe servere remote, fiecare având diferite responsabilități. Dacă unul dintre servere are o problemă, celelalte vor prelua acele responsabilități compromise. Pentru a beneficia de toate avantajele pe care ți le poate aduce website-ul tău, AdSymphony îți pune la dispoziție servicii SEO adaptate business-ului tău.

CONTACTEAZĂ-NE

Te așteptăm la o cafea pentru a discuta despre proiectul tău!

PORTOFOLIU

Vezi cele mai recente proiecte ale noastre de Newslettere