Mircea Vintilă și piesa Silicon Valley de Est

Te așteptăm la o cafea pentru a discuta despre proiectul tău!

Mircea Vintilă și piesa Silicon Valley de Est

Am avut norocul ca domnul Mircea Vintilă să accepte propunerea agenției AdSymphony de a colabora la proiectul muzical Silicon Valley de Est, iar din această întâlnire, s-a născut o experiență memorabilă, una dintre cele mai importante pentru noi.

Citește în continuare despre cum am creat în 2023, alături de maestrul Mircea Vintilă și energicul muzician Domn Dani, piesa care celebrează orașul București: Silicon Valley de Est.

Cum s-a născut ideea piesei Silicon Valley de Est

Silicon Valley de Est este proiectul de suflet al agenției AdSymphony, creat și oferit sub forma unei piese muzicale. Apărut ca intenție în urmă cu doi ani, acest proiect și-a croit drumul, cumva singur, de la intenție la realitate. Ca intenție, proiectul s-a născut din dorința de a oferi celor care muncesc și trăiesc în București oportunitatea de a celebra, alături de noi orașul, poveștile și oamenii de aici.

Am încercat prin producerea piesei Silicon Valley de Est, într-un sens, să oprim timpul în loc. Ce vedem în jurul nostru, în oraș, care e vibrația prezentului de acum, vizibilă pe chipurile trecătorilor, cum credem că poate fi acest oraș magic – Bucureștiul ?, toate au fost teme de gândire de la care am pornit.

Ne-am dorit să rămână peste timp “răspunsurile” pe care le avem acum, dar nu oricum, ci prin compunerea și producerea piesei și videoclipului. Pe scurt, proiectul este o observație despre Bucureștiul din momentul prezent, păstrată într-o formă artistică, rezultată din dialogul cu vremurile Micului Paris.

Procesul creativ, colaborarea Mircea Vintilă – Domnul Dani

Pornind pe drumul creației piesei, primul dialog pe ideea agenției AdSymphony a fost purtat, în mod firesc, cu povestitorul Bucureștiului, cel care a știut să observe artistic și să cânte acest oraș într-un mod unic, de-a lungul timpului: domnul Mircea Vintilă.

Mircea Vintilă – trăind și cântând Bucureștiul o viață

Mircea Vintilă s-a născut în București, la data de 23 martie 1949, este absolvent al Liceului Lazăr și al Institutului de Construcții, promoția 1974. A urmat, de asemenea și cursurile Școlii de Muzică, secția violă. 1974 este și anul când editează primul disc single: “Pământul deocamdată – Mielul”. În 1977 apare un disc EP, ce conține 3 piese, printre care și “Hanul lui Manuc”.

În 1990 a primit „Marele Premiu pentru Întreaga Activitate” în cadrul Festivalului Național de Muzică Folk „Om bun”. Urmează ani plini de turnee în întreaga lume, iar în 1993 susține spectacolul „Față în față cu lumea”, la Teatrul Bulandra, alături de Florian Pittiș.

1992 este anul când fondează grupul Pasărea Colibri alături de Mircea Baniciu, Florian Pittiș și Vlady Cnejevici. Albumele lansate pe parcursul anilor 90 de Pasărea Colibri au avut un mare succes la public, fiind și acum repere pe care le poate recunoaște aproape oricine.

Mircea Vintilă are o carieră întinsă pe zeci de ani în care a bucurat inimile ascultătorilor cu piese și mesaje atemporale, iar în prezent numele său este sinonim cu muzica de bună calitate, cu mesaje semnificative și spirit personal unic.

De la primele istorisiri din cufărul cu amintiri al domnului Vintilă am înțeles că unele locuri din București au o încărcătură pe care numai un artist, și simultan foarte bun povestitor, o poate transmite mai departe celor care au auzit de Lăptăria lui Enache, dar care nu mai au ocazia să descopere acum cum era atunci. Versurile piesei Silicon Valley de Est păstrează reperele indicate de domnul Mircea Vintilă și, sperăm noi, și ceva din magia pe care orașul o are.

Silicon Valley de Este s-a lansat în noiembrie 2023

Domnul Mircea Vintilă ne-a purtat prin poveste și muzică în Bucureștiul său, ne-a inspirat, iar piesa Silicon Valley de Est a devenit realitate. Piesa a fost lansată în noiembrie 2023, iar în primele zile de la lansare a înregistrat peste 100K de vizualizări pe YouTube.

Unde poți să asculți piesa Silicon Valley de Est?

Ascultă piesa Silicon Valley de Est, este disponibilă pe toate platformele, inclusiv în biblioteca de muzică de pe Instagram.

CONTACTEAZĂ-NE

Te așteptăm la o cafea pentru a discuta despre proiectul tău!

PORTOFOLIU

Vezi cele mai recente proiecte ale noastre de Newslettere