Optimizare SEO pentru imagini

Te așteptăm la o cafea pentru a discuta despre proiectul tău!

Optimizare SEO pentru imagini

Optimizare SEO necesară oricărui site

Multă lume confundă noțiunea de web design cu vizibiliatea online. Aceasta se obține prin marketing, iar una dintre componentele importante este optimizarea SEO. Despre SEO se scrie mult și, de multe dăți, pare ceva abstract și complicat. Vom încerca în acest articol să simplificăm puțin lucrurile. Structurând informația, împărțim optimizarea SEO în două categorii principale: onpage și offpage. Ce înseamnă onpage? Înseamnă conținutul site-ului. Cum este acesta structurat, cum este făcut vizibil pentru motoarele de căutare, cum este prezentat cititorilor și ce substanță are.

Imaginile reprezintă conținut fundamental

Conținutul înseamnă tot ce publicăm pe site. Text, imagini, video, linkuri interne sau externe, chiar și conținutul împrumutat (filmulețe Youtube sau Facebook, imagini servite de pe alte siteuri). Ce transmitem cititorilor este foarte important pentru transformarea acestora în clienți. Imaginile reprezintă oglinda site-ului sau, mai corect spus, vitrina acestuia. La fel ca într-o revistă sau ca pentru un afiș, imaginile reprezintă conținut fundamental. De aceea, este foarte important să avem grijă ca acestea să beneficieze de o optimizare SEO potrivită.

Scurt îndrumar despre optimizarea SEO a imaginilor

În primul rând, trebuie să ținem cont de calitatea acestora din punct de vedere al conținutului. Încercați pe cât posibil să utilizați imagini originale, făcute de voi. Apoi, aveți în vedere dimensiunea. Este foarte important ca imaginea să aibă exact dimensiunea cerută de codul sursă pentru poziția în care apare pe site. Pe lângă dimensiunea în pixeli, este foarte importantă și dimensiunea fișierului încărcat. Folosiți imagini cu dimensiuni minime posibile pentru o bună optimizare SEO. La sfârșit, vorbim despre ce nu se vede. Denumirea imaginii, meta titlul și meta descrierea acesteia sunt elemente extrem de importante. Acestea „vorbesc” cu motorul de căutare și îi spun ce reprezintă imaginea, astfel Google află dacă imaginea este relevantă pentru căutări. Mai trebuie să țineți cont și de sitemap, vorbiți cu dezvoltatorul site-ului și spuneți-i acestuia să vă creeze imagemap.

Cum creșteți traficul prin Google Images

În timp, optimizarea SEO a imaginilor va urca poziția imaginilor voastre în topul căutărilor. Dar cum vă asigurați trafic pe site în acest mod? Folosiți imagini cu cât mai puțin text sau chiar deloc. O imagine trebuie să reprezinte suport pentru articolul sau pagina site-ului vostru. Nu lăsați posibilii vizitatori să afle toată informația pe care o caută doar uitându-se la imagine. Folosiți imagini care să stârnească interesul și care să îi facă să dea click pe ele. Abia atunci optimizarea SEO a imaginilor își va fi atins scopul final.

CONTACTEAZĂ-NE

Te așteptăm la o cafea pentru a discuta despre proiectul tău!

PORTOFOLIU

Vezi cele mai recente proiecte ale noastre de Newslettere